• Vakkundig & Ondernemend

  • Vakkundig & Ondernemend

Folkers Advocaten

Bezoekadres: 
Spijksedijk 20a
4207 GN GORINCHEM

Postadres:
Postbus 3001
4200 EA GORINCHEM

Tel:  0183-745340
Fax:  0183-745341
Mail: info@folkers-advocaten.nl 

Wet werk en zekerheid

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 6183
  • Afdrukken

 

 

Vraag van de week:

 

 

Na jaren naar tevredenheid te hebben gefunctioneerd in een functie binnen de automatisering, is door mijn werkgever recentelijk aan mij medegedeeld dat men tot beëindiging van mijn arbeidsovereenkomst wenst over te gaan. Waar dien ik rekening mee te houden in het kader van het aangaan van een nieuw arbeidscontract, dit gelet op de wetswijzigingen op het gebied van het arbeidsrecht met ingang van het jaar 2015?

 

 Antwoord:

 

De door de lezer gestelde vraag is dermate algemeen, dat in deze column enkel een aantal wijzigingen binnen het arbeidsrecht worden besproken met ingang van 1 januari 2015. Met ingang van 1 januari 2015 worden nadere eisen gesteld aan de opname van een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst. Zo is het onder andere niet mogelijk om een concurrentiebeding overeen te komen bij contracten voor bepaalde tijd. Bij voormelde uitspraak dient een kanttekening te worden geplaatst, nu de werkgever op grond van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen alsnog een concurrentiebeding kan laten opnemen in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

 

Verder wordt door de wetgever strikt de vinger aan de pols gehouden ten aanzien van de proeftijd in de arbeidsovereenkomst. Zo is het niet mogelijk een proeftijd op te nemen in een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 6 maanden (of korter).

 

Voorts dient de werkgever een werknemer bij een contract voor bepaalde tijd, uiterlijk een maand voordat voornoemde overeenkomst van rechtswege eindigt, nader te informeren over het al dan niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst.Voornoemde aanzegverplichting geldt onder meer bij overeenkomsten die zijn aangegaan voor een periode van ten minste 6 maanden. Indien de werkgever de aanzegverplichting in het geheel niet is nagekomen, is de werkgever aan de werknemer een vergoeding verschuldigd van maximaal 1 maandsalaris.

 

In deze column zijn slechts enkele wijzigingen in het arbeidsrecht aangestipt met ingang van 1 januari a.s. Mocht u zich op dit moment bevinden in de fase van het beëindigen c.q. aangaan van een arbeidsovereenkomst, dan is het verstandig u nader te laten informeren door een van onze advocaten.

 

Vormt de column voor u aanleiding tot het stellen van nadere vragen over dit onderwerp, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze advocaten om u dienaangaande te laten voorlichten of bezoek onze website: www.folkers-advocaten.nl.

 

Ook hebben wij iedere tweede en vierde donderdag van de maand gratis (ook telefonisch) spreekuur van 18:00 uur tot 20:00 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Ons kantoor is te bereiken op telefoonnummer: 0183-745340.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar vindt u ons?

Waar vindt u ons? Bereken hier de route

Onze Column

Henk Folkers
Transitievergoeding en de AOW-gerechtigde werknemer
                      Vraag van de week:  Over e...
Continue Reading...
Henk Folkers
Huurrecht
                    Vraag van de week: Ik woon op dit momen...
Continue Reading...

Neem contact met ons op

Contact

E-mail(*)
Ongeldig e-mailadres.

Onderwerp(*)
Voer een onderwerp

Bericht(*)
Voer een bericht

Vul de code in(*)
Vul de code in
  VernieuwOngeldige invoer