• Vakkundig & Ondernemend

  • Vakkundig & Ondernemend

Folkers Advocaten

Bezoekadres: 
Spijksedijk 20a
4207 GN GORINCHEM

Postadres:
Postbus 3001
4200 EA GORINCHEM

Tel:  0183-745340
Fax:  0183-745341
Mail: info@folkers-advocaten.nl 

Ontslag op staande voet

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 10810
  • Afdrukken

 

 

 Henk Folkers

 

 

 

 

 

 

 

Vraag van de week:

 

 Wanneer mag een werknemer op staande voet worden ontslagen?

 

 Antwoord:

 

De door de lezer opgeworpen vraag is dermate algemeen dat in deze column enkel in zijn algemeenheid zal worden ingegaan op het onderwerp ontslag op staande voet. Voor ontslag op staande voet heeft een werkgever een dringende reden nodig, zoals onder andere staat omschreven in art. 7:678 BW.

 Bij opzegging door de werkgever wegens dringende redenen, kan men denken aan de situatie dat de werknemer zich schuldig maakt aan diefstal, verduistering dan wel bedrog waardoor de werknemer het vertrouwen van de werkgever schendt. Indien de werkgever de dringende reden kan bewijzen met documentatie, zal in de praktijk  onverwijld aan de werknemer het ontslag worden aangezegd, dit onder gelijktijdige mededeling van de dringende reden. Indien de werkgever de regels daaromtrent niet in acht neemt, is de werkgever schadeplichtig. De werkgever dient te beoordelen of er sprake is van een dringende reden, waarbij de werkgever eveneens dient te kijken naar de aard, de ernst van het handelen van werknemer, de duur van de arbeidsovereenkomst en onder andere de persoonlijke omstandigheden van de werknemer. De dringende reden dient zodanig te zijn dat van de werkgever redelijkerwijs niet kan worden gevergd om de overeenkomst te laten voortduren.

 

De werknemer kan ook een beroep doen op een dringende reden voor het onverwijld opzeggen van zijn arbeidsovereenkomst, indien in de desbetreffende situatie in redelijkheid niet van de werknemer kan worden verlangd dat hij de arbeidsovereenkomst laat voortduren. Zo is bijvoorbeeld een dringende reden voor de werknemer aanwezig, indien de werkgever (structureel) het loon niet op de daarvoor bepaalde tijd voldoet. Eveneens geldt voor de werknemer dat, zodra bekend wordt dat er sprake is van een dringende reden, snel moet worden gehandeld et cetera. De dringende redenen voor de werknemer zijn onder andere vermeld in art. 7:679 BW.

 

Vormt de column voor u aanleiding tot het stellen van nadere vragen over dit onderwerp, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze advocaten om u dienaangaande te laten voorlichten of bezoek onze website: www.folkers-advocaten.nl.

 

Ook hebben wij iedere tweede en vierde donderdag van de maand gratis (ook telefonisch) spreekuur van 18:00 uur tot 20:00 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Ons kantoor is te bereiken op telefoonnummer: 0183-745340.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar vindt u ons?

Waar vindt u ons? Bereken hier de route

Onze Column

Henk Folkers
Transitievergoeding en de AOW-gerechtigde werknemer
                      Vraag van de week:  Over e...
Continue Reading...
Henk Folkers
Huurrecht
                    Vraag van de week: Ik woon op dit momen...
Continue Reading...

Neem contact met ons op

Contact

E-mail(*)
Ongeldig e-mailadres.

Onderwerp(*)
Voer een onderwerp

Bericht(*)
Voer een bericht

Vul de code in(*)
Vul de code in
  VernieuwOngeldige invoer