• Vakkundig & Ondernemend

  • Vakkundig & Ondernemend

Folkers Advocaten

Bezoekadres: 
Spijksedijk 20a
4207 GN GORINCHEM

Postadres:
Postbus 3001
4200 EA GORINCHEM

Tel:  0183-745340
Fax:  0183-745341
Mail: info@folkers-advocaten.nl 

Mag mijn werkgever mij zomaar ontslaan tijdens een reorganisatie?

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4325
  • Afdrukken

 

 Vraag van de week:

 

Mag een werkgever mij zomaar ontslaan tijdens een reorganisatie?

Antwoord:

 

In beginsel is het antwoord nee. Er zijn verschillende manieren voor ontslag. Zo kunt u denken aan beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Partijen stellen dan een vaststellingsovereenkomst op waarin de voorwaarden voor ontslag worden vastgelegd. De werkgever kan er ook voor kiezen om een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst in te dienen bij de kantonrechter.  U kunt dan verweer voeren tegen de argumenten van de werkgever.

 

Één van de meest voorkomende vormen van ontslag is opzegging van het arbeidscontract. Uw werkgever heeft voor opzegging een ontslagvergunning nodig van het UWV Werkbedrijf en dient zich te houden aan de in de wet genoemde opzegtermijnen. De ontslagvergunning wordt niet automatisch verleend. Het is altijd verstandig om verweer te voeren tegen het ontslag. De advocaten van Folkers Advocaten staan u hierbij graag terzijde.

 

Kantoortip (gebrek aan uw koopwoning)

   

Indien u pas eigenaar bent geworden van een woning, kan het zijn dat u na het aangaan van de koopovereenkomst (verborgen) gebreken aantreft. Helaas komt het vaak voor dat de koper  niet juist is voorgelicht over de staat van de woning. Dat is in strijd met het recht. De verkoper heeft een mededelingsplicht. Daar staat tegenover de onderzoeksplicht van de koper. Van u wordt verwacht dat u onderzoek verricht naar de staat van de woning. Indien u na de koop een gebrek ontdekt, dan kunt u in sommige gevallen de verkoper hiervoor aansprakelijk stellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als aannemelijk is dat de verkoper op de hoogte was van het gebrek. Verder moet de woning geschikt zijn voor normaal gebruik. Indien het gebrek zo ernstig is dat de woning hier niet aan voldoet, dan kunt u in veel gevallen de verkoper aansprakelijk stellen.


Wilt u meer weten over deze of andere onderwerpen? U kunt vrijblijvend en kosteloos contact opnemen met één van onze advocaten.

Ook hebben wij iedere donderdag gratis (alsmede telefonisch) spreekuur van 18.00 uur tot 20.00 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen, zowel particulier of ondernemer. Ons kantoor is te bereiken op telefoonnummer: 0183-745340 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

Waar vindt u ons?

Waar vindt u ons? Bereken hier de route

Onze Column

Henk Folkers
Transitievergoeding en de AOW-gerechtigde werknemer
                      Vraag van de week:  Over e...
Continue Reading...
Henk Folkers
Huurrecht
                    Vraag van de week: Ik woon op dit momen...
Continue Reading...

Neem contact met ons op

Contact

E-mail(*)
Ongeldig e-mailadres.

Onderwerp(*)
Voer een onderwerp

Bericht(*)
Voer een bericht

Vul de code in(*)
Vul de code in
  VernieuwOngeldige invoer