• Vakkundig & Ondernemend

  • Vakkundig & Ondernemend

Folkers Advocaten

Bezoekadres: 
Spijksedijk 20a
4207 GN GORINCHEM

Postadres:
Postbus 3001
4200 EA GORINCHEM

Tel:  0183-745340
Fax:  0183-745341
Mail: info@folkers-advocaten.nl 

Ik wil graag mijn huis verhuren, zonder dat ik permanent vast zit aan huurders, kunt u mij daar inlichtingen over geven?

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4848
  • Afdrukken

 

 Vraag van de week:

 Ik heb 10 jaar geleden een klein appartement gekocht. Op dit moment woon ik in mijn nieuw gekochte huis en staat mijn kleine appartement leeg. Ik wil graag mijn huis verhuren, zonder dat ik permanent vast zit aan huurders, want ik heb mijn appartement te koop staan en wil dit graag zonder huurders kunnen verkopen. Ook wil ik graag wanneer ik mijn woning verhuur een goede huurprijs vragen, want als het goed is kan ik bij verhuur de hypotheekrente die ik betaal voor het kleine appartement niet meer fiscaal aftrekken van mijn inkomen. Kunt u mij verdere inlichtingen geven?

 Antwoord:

 U lijkt er verstandig aan te doen om uw woning te verhuren met een vergunning op grond van de Leegstandwet. U kunt een dergelijke vergunning aanvragen bij (het college van) Burgemeester en wethouders. Indien de woning daadwerkelijk leegstaat en u voldoet onder andere aan de bepalingen van artikel 15 lid 3 van de Leegstandwet, dan zal een dergelijke vergunning aan u worden verleend. U kunt uw woning dan verhuren, zonder dat u gelijk permanent vastzit aan de huurders.

Als u een vergunning krijgt verleend op grond van de Leegstandwet, dan is het wel belangrijk dat u zich realiseert dat u als verhuurder wel degelijk bepaalde verplichtingen heeft en er zich daarnaast ook andere problemen kunnen ontstaan. Voldoet u niet aan uw verplichtingen, dan kan onder andere alsnog een zogenaamde permanente huurovereenkomst ontstaan. Zo dient u - zonder daarin uitputtend te zijn - onder andere de huurovereenkomst schriftelijk aan te gaan en daarnaast voor u als verhuurder een minimale opzegtermijn van 3 maanden te hanteren. Daarnaast kan onder andere nog het theoretische probleem ontstaan dat de huurders uw woning niet willen verlaten. U dient in het laatstgenoemde geval alsnog rechtsmaatregelen te (laten) nemen.

Verder is het zo dat u inderdaad uw hypotheekrente van de hypotheek op uw kleine appartement niet meer fiscaal kunt aftrekken, op het moment dat u het appartement heeft verhuurd. Sinds 1 juli 2013 heeft u echter in principe de mogelijkheid om zelf de hoogte van de huurprijs te bepalen. Het staat u dan ook vrij om een goede huurprijs te vragen. Het is veelal verstandig om u in huurkwesties als de onderhavige bij te laten staan door een advocaat.

 Wilt u meer weten over deze of andere onderwerpen? U kunt vrijblijvend en kosteloos contact opnemen met één van onze advocaten.

Ook hebben wij iedere tweede en vierde donderdag van de maand gratis (alsmede telefonisch) spreekuur van 18.00 uur tot 20.00 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen, zowel particulier of ondernemer. Ons kantoor is te bereiken op telefoonnummer: 0183-745340 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

Waar vindt u ons?

Waar vindt u ons? Bereken hier de route

Onze Column

Henk Folkers
Transitievergoeding en de AOW-gerechtigde werknemer
                      Vraag van de week:  Over e...
Continue Reading...
Henk Folkers
Huurrecht
                    Vraag van de week: Ik woon op dit momen...
Continue Reading...

Neem contact met ons op

Contact

E-mail(*)
Ongeldig e-mailadres.

Onderwerp(*)
Voer een onderwerp

Bericht(*)
Voer een bericht

Vul de code in(*)
Vul de code in
  VernieuwOngeldige invoer