• Vakkundig & Ondernemend

  • Vakkundig & Ondernemend

Folkers Advocaten

Bezoekadres: 
Spijksedijk 20a
4207 GN GORINCHEM

Postadres:
Postbus 3001
4200 EA GORINCHEM

Tel:  0183-745340
Fax:  0183-745341
Mail: info@folkers-advocaten.nl 

Ik huur op het moment een woonhuis. Mag een verhuurder zomaar de huur opzeggen?

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4683
  • Afdrukken

 

 Vraag van de week:

 

Ik huur op het moment een woonhuis. Mag een verhuurder zomaar de huur opzeggen?

 

 

Antwoord:

 

Het antwoord op de gestelde vraag is nee. Om de huurovereenkomst te kunnen beëindigen, dient de verhuurder een goede reden te hebben.


 

Voor woningen geldt dat de huur mag worden beëindigd met wederzijds goedvinden, nadat de huurovereenkomst is ingegaan. Een andere mogelijkheid is om de huur te beëindigen door opzegging. Opzeggen moet altijd plaatsvinden via exploot of aangetekende brief. Hieronder wordt nader ingegaan op opzegging door de verhuurder.

 

De verhuurder dient bij de opzegging een aantal regels in acht te nemen, zoals de termijnen. De minimale opzegtermijn voor de verhuurder is in beginsel drie maanden. Daarnaast moet de verhuurder gronden aanvoeren waarom hij de huur wil beëindigen. De gronden die de verhuurder mag aanvoeren zijn door de wetgever in de wet vastgelegd. Verder moet de verhuurder in de (aangetekende) brief aan de huurder vragen of door de huurder wordt ingestemd met de opzegging. Stemt de huurder niet in met de opzegging of laat hij niets horen, dan blijft de huurovereenkomst bestaan. Het is dan aan de verhuurder om het verzoek tot beëindiging voor te leggen aan de rechter.

 

 Kantoortip

Tijdelijke verhuur van woonruimte is slechts in een paar uitzonderingsgevallen mogelijk. Zo is het onder andere op grond van de leegstandswet mogelijk om uw woning tijdelijk te verhuren. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u onder andere te beschikken over een vergunning verleend door het college van B & W. Om voor een vergunning in aanmerking te komen dient u echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

 

Wilt u meer weten over deze of andere onderwerpen? U kunt vrijblijvend en kosteloos contact opnemen met één van onze advocaten.

Ook hebben wij iedere tweede en vierde donderdag van de maand gratis (alsmede telefonisch) spreekuur van 18.00 uur tot 20.00 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen, zowel particulier of ondernemer. Ons kantoor is te bereiken op telefoonnummer: 0183-745340 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

Waar vindt u ons?

Waar vindt u ons? Bereken hier de route

Onze Column

Henk Folkers
Transitievergoeding en de AOW-gerechtigde werknemer
                      Vraag van de week:  Over e...
Continue Reading...
Henk Folkers
Huurrecht
                    Vraag van de week: Ik woon op dit momen...
Continue Reading...

Neem contact met ons op

Contact

E-mail(*)
Ongeldig e-mailadres.

Onderwerp(*)
Voer een onderwerp

Bericht(*)
Voer een bericht

Vul de code in(*)
Vul de code in
  VernieuwOngeldige invoer