• Vakkundig & Ondernemend

  • Vakkundig & Ondernemend

Folkers Advocaten

Bezoekadres: 
Spijksedijk 20a
4207 GN GORINCHEM

Postadres:
Postbus 3001
4200 EA GORINCHEM

Tel:  0183-745340
Fax:  0183-745341
Mail: info@folkers-advocaten.nl 

Ik huur een woonhuis met gebreken, moet de verhuurder dit oplossen?

Geplaatst door op in Uncategorized
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4860
  • Afdrukken

 

 Vraag van de week:

Ik huur een woonhuis met gebreken, moet de verhuurder dit oplossen?

 Antwoord:

Dit is afhankelijk van de vraag om wat voor soort problemen het gaat. De verhuurder is in beginsel verplicht om een deugdelijke woning te leveren en deze te onderhouden. De huurder heeft echter ook (kleine) onderhoudsverplichtingen. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan het witten en behangen van de binnenmuren en plafonds, kleine reparaties aan deuren, ramen en kozijnen (schoonmaken, onderhoud hang- en sluitwerk, vervanging/bijmaken van sleutels etc.) en reparaties en vervanging van schakelaars, stopcontacten etc.

 

De grote onderhoudsverplichtingen komen in beginsel voor rekening van de verhuurder. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan grote reparaties en vervanging van kapotte deuren, kozijnen, elektriciteitsbedrading en groepenkasten etc.

Indien bijvoorbeeld uw keukenblok, aanrechtblad en kastjes vervangen dienen te worden, dan komt dit in beginsel voor rekening van de verhuurder. Hetzelfde geldt voor grote reparaties en vervanging van dakgoten en schoorstenen etc.

Indien u bijvoorbeeld aanzienlijke gebreken heeft aan uw woning, is het verstandig om eerst contact te zoeken met uw verhuurder om te bekijken of de verhuurder bereid is om deze problemen in goed onderling overleg op te lossen. Weigert uw verhuurder elke medewerking, dan heeft u onder ander de mogelijkheid om, bijvoorbeeld via een procedure bij de rechtbank, uw rechten af te dwingen. Het is in dat geval verstandig om tijdig contact te zoeken met één van onze advocaten.

  

Wilt u meer weten over deze of andere onderwerpen? U kunt vrijblijvend en kosteloos contact opnemen met één van onze advocaten.

 

Ook hebben wij iedere tweede en vierde donderdag van de maand gratis (alsmede telefonisch) spreekuur van 18.00 uur tot 20.00 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen, zowel particulier of ondernemer. Ons kantoor is te bereiken op telefoonnummer: 0183-745340 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

Waar vindt u ons?

Waar vindt u ons? Bereken hier de route

Onze Column

Henk Folkers
Transitievergoeding en de AOW-gerechtigde werknemer
                      Vraag van de week:  Over e...
Continue Reading...
Henk Folkers
Huurrecht
                    Vraag van de week: Ik woon op dit momen...
Continue Reading...

Neem contact met ons op

Contact

E-mail(*)
Ongeldig e-mailadres.

Onderwerp(*)
Voer een onderwerp

Bericht(*)
Voer een bericht

Vul de code in(*)
Vul de code in
  VernieuwOngeldige invoer